Met de auto op vakantie

Wie gaat er niet graag met z’n auto op vakantie? Er zijn vele voordelen te noemen: je kan je eigen route kiezen en die soms onverwachts wijzigen. Als je op de plaats van bestemming bent, ben je niet afhankelijk van openbaar vervoer voor verdere tripjes in de omgeving. Voor het zover is moet je auto er voor klaar zijn. Heel belangrijk hierbij is dat je met een veilige auto de reis begint, want een vakantie plannen is niet alleen een reisdoel zoeken, maar de weg heen en terug veilig stellen. Heeft de auto een controle beurt gehad? Een APK-keuring is niet voldoende, soms is het beter technische onderdelen eerder te vervangen voordat een betrouwbare rit richting zonnige oorden wordt ondernomen. Daarom is het altijd verstandig om je auto geregeld controlebeurten te geven.

Het is belangrijk je belangrijkste autopapieren bij de hand te hebben, dus houd je administratie op dat gebied goed bij, zodat je je papieren kan overhandigen als je daar naar gevraagd wordt. Welke papieren zijn dat dan? Dat zijn alle drie de delen van je kentekenbewijs, deel Ia, deel Ib en deel II. Bekijk daarnaast ook of je verzekering je voldoende dekking geeft als je op reis gaat naar een verre bestemming, zodat je goed beschermd bent tegen eventuele risico’s.

Verder is het handig als je je navigatie goed op orde hebt, je kan natuurlijk goede kaarten kopen, maar een geautomatiseerd navigatiesysteem is natuurlijk veel handiger en ook gemakkelijk te bedienen. Met al deze voorbereidingen moet het lukken om van een hele onbezorgde fijne vakantie te gaan genieten.