Auto’s importeren

Stel je hebt een mooie auto gezien op een Amerikaanse of Duitse auto advertentiesite en je besluit dat je die heel graag wilt kopen. Alleen staat die auto in de Verenigde Staten of de Duitse Bondsrepubliek en zal je hem moeten importeren vanuit Verenigde Staten of Duitsland naar Nederland, wil je de auto bezitten en hem op Nederlands kenteken zetten, want je wilt er zo graag in rijden. Hoe ga je dan te werk? Maar eerst wat zijn de voordelen om auto’s te importeren vanuit bijvoorbeeld landen als Amerika en Duitsland of elders.
Je weet dat auto’s in Nederland in vergelijking met omringende en verder liggende landen erg aan de prijs zijn, dit komt door het hoge BPM tarief dat hierop auto’s wordt geheven door de belastingdienst. Nederlandse auto’s zijn daardoor aan de prijs en als je ze naast buitenlandse auto’s zet erg karig uitgerust, waardoor er voor jou een reden kan bestaan om in andere landen te gaan shoppen naar mooie modellen en typen auto’s. Je wilt natuurlijk ook een flinke kostenbesparing krijgen door je auto te importeren in plaats eenzelfde soort auto op de Nederlandse markt te zoeken.
Je weet dat je in het buitenland een groter aanbod aan auto’s hebt dan in Nederland. Vaak zijn er nog meer voordelen te behalen als je je auto vanuit het buitenland importeert naar Nederland. Over het algemeen zijn de kilometerstanden in het buitenland ook lager dan in Nederland. Ook zijn nieuwe modellen en meer types eerder leverbaar buiten Nederland. Wat houdt je tegen om een geïmporteerde auto naar wens aan te schaffen, terwijl er zoveel voordelen aan zijn?